Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 2 lipca 2013

Obiad Fit w 20 minut!

Szpinak z makaronem! ;-)

Danie jest pożywne, zdrowe a jego wykonanie zajmuje około 20 minut! :-)

1. Gotujemy makaron ( około 300 g) pełnoziarnisty wg czasu podanego na opakowaniu!


2. Przygotowujemy szpinak!

Rozmrażamy go na patelni, dodając trochę wody. W czasie gdy szpinak będzie się "robił" kroimy pomidora w kostkę i przygotowujemy czosnek do wyciśnięcia (2,3 ząbki- w zależności od preferencji). Gdy szpinak się rozmrozi dodajemy pomidora i czosnek. Po około minucie duszenia się papki szpinakowej dodajemy sól i pieprz ( wg uznania, ale raczej więcej niż mniej bo szpinak wymaga porządnego doprawienia) a na koniec dodajmy 2 łyżki jogurtu naturalnego lub greckiego! Jeszcze chwilę (ok. 3 minuty) zostawimy na małym ogniu.


3. Makaron dodajmy do szpinaku!


 I już! :D

Smacznego! ;-)


M.

5 komentarzy:

  1. No to będę teraz śledzić twoje fit-życie, też chcę być fit i zaczęłam biegać, ciekawe jak długo...może tutaj znajdę motywację :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam szpinak w każdej postaci:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale mi miło z powodu tych ciepłych słów, które zostawiłaś u mnie ... :)) Dziękuję ! Szkoda tylko, że nie wpisałaś tych ich do księgi gości... wówczas więcej osób mogłoby to przeczytać ;) Pozdrawiam serdecznie:)

    OdpowiedzUsuń