Łączna liczba wyświetleń

sobota, 20 lipca 2013

Masło orzechowo - chałwowe!

Dziś coś dla łasuchów! :D
Ja do nich zdecydowanie należę dlatego jakiś czas temu zabrałam się do zrobienia takich pyszności w domu! :D

Co jest potrzebne?

- około  50 g orzechów ziemnych
- kawałek chałwy (około 3 cm )
- łyżka oleju arachidowego / lnianego

Wszystko mielimy na kładką masę! Ja użyłam młynka do kawy!


















I wyszło takie pyszne coś . . .


















Pamiętajcie ze każde masło orzechowe ( z dodatkiem chałwy szczególnie!) jest bardzo kaloryczne i mimo że to wersja domowa to należy zachować umiar! :D


M.

3 komentarze:

  1. Oooo nieee!! takie pyszności tu pokazywać??:) to powinno być zabronione! :)

    uwielbiam takie rzeczy! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Na zdjęciach wygląda na bardzo płynne - może ten olej jest zbędny? Zawsze trochę mniej kalorii :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Myśle że zbędny nie jest ale faktycznie ciut za duzo do wlałam :D bałam się zajechac młynek :D

      Usuń