Szpinak z makaronem! ;-)
Danie jest pożywne, zdrowe a jego wykonanie zajmuje około 20 minut! :-)
2. Przygotowujemy szpinak!
Rozmrażamy go na patelni, dodając trochę wody. W czasie gdy szpinak będzie się "robił" kroimy pomidora w kostkę i przygotowujemy czosnek do wyciśnięcia (2,3 ząbki- w zależności od preferencji). Gdy szpinak się rozmrozi dodajemy pomidora i czosnek. Po około minucie duszenia się papki szpinakowej dodajemy sól i pieprz ( wg uznania, ale raczej więcej niż mniej bo szpinak wymaga porządnego doprawienia) a na koniec dodajmy 2 łyżki jogurtu naturalnego lub greckiego! Jeszcze chwilę (ok. 3 minuty) zostawimy na małym ogniu.
Rozmrażamy go na patelni, dodając trochę wody. W czasie gdy szpinak będzie się "robił" kroimy pomidora w kostkę i przygotowujemy czosnek do wyciśnięcia (2,3 ząbki- w zależności od preferencji). Gdy szpinak się rozmrozi dodajemy pomidora i czosnek. Po około minucie duszenia się papki szpinakowej dodajemy sól i pieprz ( wg uznania, ale raczej więcej niż mniej bo szpinak wymaga porządnego doprawienia) a na koniec dodajmy 2 łyżki jogurtu naturalnego lub greckiego! Jeszcze chwilę (ok. 3 minuty) zostawimy na małym ogniu.
3. Makaron dodajmy do szpinaku!
I już! :D
Smacznego! ;-)
M.
Smacznego! ;-)
M.
No to będę teraz śledzić twoje fit-życie, też chcę być fit i zaczęłam biegać, ciekawe jak długo...może tutaj znajdę motywację :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam szpinak w każdej postaci:)
OdpowiedzUsuńJa tez! :-)
UsuńAle mi miło z powodu tych ciepłych słów, które zostawiłaś u mnie ... :)) Dziękuję ! Szkoda tylko, że nie wpisałaś tych ich do księgi gości... wówczas więcej osób mogłoby to przeczytać ;) Pozdrawiam serdecznie:)
OdpowiedzUsuń:-)
Usuń